YaraVita BORTRAC
YaraVita Bortrac jest formułowanym nawozem dolistnym zawierającym bor, produkowanym w oparciu o najwyższe normy jakości, aby zagwarantować skład, bezpieczeństwo dla roślin oraz efektywność nawożenia.
Płynna forma produktu ułatwia odmierzanie oraz tworzenie cieczy roboczej.
Odpowiednia formulacja nawozu oraz dobór surowców zapewniają najwyższe bezpieczeństwo dla roślin. Daje to pewność, że stosowanie YaraVita Bortrac nie spowoduje uszkodzeń roślin uprawnych.
Doskonała jakość produktu daje możliwość łącznego stosowania z wieloma środkami ochrony roślin, co oszczędza czas i obniża koszty. Swobodny dostęp do tabel mieszania (www.tankmix.com lub aplikacja TankmixIT) pozwala szybko upewnić się czy dane produkty mogą być łącznie stosowane.
Jabłoń: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Morela: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Burak ćwikłowy: 1 l/ha, 6 tygodni po wschodach. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Borówka amerykańska: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 l/ha.
Kapustowate: 3l/ha między 4 a 6 liściem właściwym. Zabieg można powtórzyć po 10-14 dniach. Dawka wody: 200 l/ha.
Brokuł: 1 l/ha w momencie powstawania róż. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Kapusta głowiasta biała: 1 l/ha, początek zawijania się główek. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Marchew: 3l/ha gdy rośliny osiągną 10-15cm wysokości. W razie potrzeby zabieg można powtórzyć po 10-14 dniach. Dawka wody do 200l/ha.
Kalafior: 1 l/ha w momencie powstawania róż. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Seler korzeniowy: 1 l/ha, po zwarciu rzędów. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Zboża: 1 l/ha w fazie BBCH 14-30. Ilość wody: 200 l/ha.
Czereśnia, Wiśnia: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Kapusta pekińska: 1 l/ha, 3 tygodnie po sadzeniu. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Czosnek: 1 l/ha, 4-5 liść właściwy. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Cebula: 1 l/ha, 4-5 liść właściwy. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Brzoskwinia: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Grusza: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Śliwa: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Pomidor polowy: 1 l/ha, początek kwitnienia. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Jabłoń: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Morela: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Burak ćwikłowy: 1 l/ha, 6 tygodni po wschodach. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Borówka amerykańska: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 l/ha.
Kapustowate: 3l/ha między 4 a 6 liściem właściwym. Zabieg można powtórzyć po 10-14 dniach. Dawka wody: 200 l/ha.
Brokuł: 1 l/ha w momencie powstawania róż. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Kapusta głowiasta biała: 1 l/ha, początek zawijania się główek. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Marchew: 3l/ha gdy rośliny osiągną 10-15cm wysokości. W razie potrzeby zabieg można powtórzyć po 10-14 dniach. Dawka wody do 200l/ha.
Kalafior: 1 l/ha w momencie powstawania róż. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Seler korzeniowy: 1 l/ha, po zwarciu rzędów. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Zboża: 1 l/ha w fazie BBCH 14-30. Ilość wody: 200 l/ha.
Czereśnia, Wiśnia: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Kapusta pekińska: 1 l/ha, 3 tygodnie po sadzeniu. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Czosnek: 1 l/ha, 4-5 liść właściwy. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Cebula: 1 l/ha, 4-5 liść właściwy. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Brzoskwinia: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Grusza: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Śliwa: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Pomidor polowy: 1 l/ha, początek kwitnienia. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.